Verslaafd aan lust

Verslaafd aan lust

Toen ik in 1988 met mijn derde vrouw trouwde, kon ik nog steeds niet zonder lust. Tenslotte kwam het internet en werd ik verslaafd aan chatten met vrouwen online. Eerst onschuldig (ja, natuurlijk), maar het werd steeds erger.

Ik investeerde enorme hoeveelheden tijd om online relaties te onderhouden. Ik vond mezelf een eerlijke, aardige kerel voor deze vrouwen, maar in werkelijkheid gebruikte ik hen voor mijn eigen zelfzuchtige plezier. Mijn vrouw reisde voor haar werk, dus kon ik volop tijd verspillen online. Ik werkte voor mezelf in mijn eigen bedrijf en ten slotte bracht ik alle acht werkuren met mijn cybervriendinnen door in chatrooms.

Ik werd helemaal in beslag genomen door lust. Ik kon niet stoppen. Ik had in mijn hoofd een in tweeën verdeelde kamer gebouwd. Eén kant was de echtgenoot, vader, penningmeester van de kerk en muzikant in de band voor de eredienst. Aan de andere kant was ik hopeloos verslaafd aan cybersex. In het midden was een muur en ik was er behoorlijk goed in om lekkages te voorkomen, maar de ziekte eiste haar tol van me.

Mijn leven begon elke avond wanneer de lichten uitgingen. Mijn door lust gedreven geest begon dan alle gif te verteren wat ik die dag op internet had opgepikt. Mijn lustziekte werd alsmaar erger. Ik was van internetvriendinnen overgegaan op echte vriendinnen. Ik had een affaire met één van mijn klanten, en mijn krankzinnigheid draaide door. “Ik voel me niet schuldig,” vertelde ik mezelf. Ik wilde meer, en ik wilde vrij zijn van mijn huwelijk zodat ik mezelf kon laten gaan zonder dat het schuldgevoel van overspel boven mijn hoofd hing.

Op een ochtend vroeg ik mijn vrouw om te scheiden. Op haar aandringen spraken en baden we veel die dag, en de volgende ochtend bij het ontwaken voelde ik Gods aanwezigheid. Hij had al die tijd dicht bij me gestaan. Ik was degene die zich had afgewend.

Sinds die eerste spirituele ervaring begon mijn leven zich te keren. Ik begon SA-bijeenkomsten bij te wonen en vond een SA-sponsor. Ik begon aan de Twaalf Stappen te werken en anderen te sponsoren, en het wonder gebeurde. Sindsdien heeft God me seksueel nuchter gehouden. En God heeft sindsdien wonderen verricht in ons huwelijk. Volgend jaar zullen mijn vrouw en ik ons twintigste huwelijksjaar vieren. Dankzij dit programma begonnen we te leren wat we nodig hebben om een gezonde relatie op te bouwen.